Alpine mountain school: Castor & Grand Paradis, Alps2016

Scoala de alpinism pe ghetar, in masivul Monte Rosa, pe ghetarii inferiori sunt numeroase crevase colmatate in care se pot exersa tehnici specifice turelor pe ghetari: cum ne asiguram, manevre de coarda, metode de asigurare, salvarea din crevasa/autosalvarea etc.
Urcam pentru aclimatizare pe varful Castor 4223 pe creasta SV, o tura clasica care are cateva pasaje intersante, in special o creasta aeriana si foarte estetica. E prima tura la altitudine pentru juniorul de la Vertical Sport: David, sper sa prinda pasiune pentru marii munti si sa urmeze si altele.

Ramanem tot in ITA si ne indreptam spre Grand Paradiso 4061m, singur varf de peste 4000m aflat integral pe teritoriul italian. Cu o creasta finala stancoasa si abrupta si o apropiere lunga pe ghetar aceasta tura este cea mai buna verificare pentru cele invatate deja. Coboram in camping dar din pacate fix cand se placam o defectiune la masina complica lucrurile: suntem nevoiti sa lasam masina la un service, iar va fi repatriata pe platforma :/, iar noi ne inatoarcem cu avionul acasa …

Don`t copy text!