Directa Surului – un nou traseu marcat in Fagaras

Am profitat de zilele de toamna blanda pentru a finaliza marcajul si a monta stalpii de marcaj pe noul traseu “Directa Surului”. Impreuna cu 14 voluntari am reusit transportul si amplasarea a 10 *stalpi de marcaj. (*vezi contextul in subsolul paginii)

Directa Surului, e linia care urca din valea Gavanului, direct pe varful Suru, fiind linia cea mai logica si vizibila de urcare pe varful Suru, Directa Surului are 1,5km si 515m+.

De la cabana Suru traseul urca comun cu traseul triunghi rosu(spre Saua Suru) si triunghi albastru(Spre Apa Cumpanita), la Monument in Fruntea Moasei, traseul triunghi albastru se bifurca spre SV, iar punct rosu (Directa Surului) si triunghi rosu (Saua Surului) continua inca aprox 100m pe traversarea in Caldarea Gavanului. De aici traseul Directa Surului coboara usor in firul Vaii Gavan, aprox 50m D-, traverseaza firul apei si urca sustinut spre Est pana in muchia foarte clar conturata. Acest picior foarte pronuntat care coboara dinspre varful Suru l-am botezat “Directa Surului”, inca din anii ’90. Se continua pe acest picior pana pe varful Suru. Traseul l-am marcat cu punct rosu.

Multumim celor 14 de voluntari care au participat la transportul stalpilor pe traseu !Multumim pentru suportul logistic Cabana Suru !

*Stalpii au fost primiti de la proiectul “Anii drumetiei” dintr-un cadru mai larg care presupunea inclusiv refacerea traseelor in zona Suru (trasee remarcate si intretinute de echipa Vertical Sport in ultimii anii 100% voluntar). Din pacate demersul nostru de a continua refacerea traseelor din zona a fost ignorat, astfel incat dupa acest inceput foarte sumar in mod natural am reuntat la o posibila colaborare cu “Anii dumetiei”. E important de remarcat ca stalpii au fost transportati din Avrig pana sus pe munte fara ajutorul celor de la “Anii drumetiei”. (de la Avrig pana la cabana au fost transportati de echipa cabanei Suru, iar mai sus de cabana pe munte de echipa Vertical Sport)

Don`t copy text!