Giant Race – Retezat SkyRace ’22

In iulie 2008, impreuna cu Radu, Calin si Marius am parcurs in alergare, in Retezat un traseu care ne-a ramas intiparit in suflet : cabana Gentiana-Vf Mare-Portile Inchise-Papusa-Peleaga-Bucura I,II, Retezat-valea Stanisoara-Carnic. (12h)
Nu socoteam pe vremea respectiva metrii D+ sau km, turele erau de 1 zi, 2 sau mai multe, un varf, o creasta sau un masiv. S-au adunat multi km, imi aduc aminte e ca a fost greu si frumos…dar cel mai important era fiorul aventurii si al explorarii 🥰.
Asta m-a atras ca un magnet in Retezat we trecut, cand am luat startul la cursa Giant de la Retezat SkyRace.
A trecut mai putin de 1 luna de cand am “descaltat” skiurile si claparii fiind complet neantrenat pentru o cursa de alergare de 38km cu 3400m D+. Am luat startul stiind ca o sa sufar…
Asa a si fost, suferinta fizica a fost asumata si va trece…dar amintirea acestei curse legendare va ramane.

Doresc sa le multumesc organizatorilor pentru idee si pentru life-time wildcard-ul pe care l-am primit toti cei care am reusit sa terminam editia pilot a cursei GIANT. Aceasta prima editie a fost facuta in regim de autonomie ridicata.

Traseul a fost Cheile Butii – vf Piule – Ref Buta – Saua Plaiul Mic – Poiana Pelegii – lacul Bucura – Curmatura Bucurei – vf Peleaga – vf Papusa – vf Custura – Cheile Butii.

O experienta de mii de ✨.

Am si filmat ceva pe traseu, un clip al acestei curse poate fi gasit aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Nvnl-8CUqHs

iulie 2008: https://snow-trace.blogspot.com/…/trail-running-in…

#VerticalSport, #RetezatSkyRace, #GiantRace

Don`t copy text!