Negoiu summer freeski

Never stop skiing 🤩🎿🏔 !
Ce faci cand ai cod meteo de averse, grindina si ⚡️⛈ ?
Niciodata dracul nu e atat de negru…Sambata prognoza arata pana la ora 10,00 vreme rezonabila si apoi, dupa 11AM⚡️⛈. Un calcul sumar spune ca poti strecura intre ora 7AM si ora 11AM o tura destul de serioasa.

Drept urmare ne-am trezit dinou cu noaptea-n cap si la ora 8AM eram la cabana Negoiu.
2 ore mai tarziu in echipa cu Walter ajungeam pe varful Negoiu Mic 2495m.
Varfurile de peste 2400m erau deja in ceata, spre SV totul era negru si picurii de ploaie suflati de vantul insistent bateau darabana pe casca.
Primii metri din creasta, mai ales acum la sfarsit de sezon sunt foarte inclinati, un adevarat parapet de zapada.
Sub noi in locul unui versant larg de zapada avem un culoar ingust si inclinat.
Locul e expus astfel incat trebuie intrat cu grija pe linia de coborare. Dupa primele 5-6 viraje culoarul se deschide si expunerea scade.
E periculos in cazul unei caderi pentru ca in mod sigur ai ajunge sa plonjezi peste praguri de stanca, consecintele fiind severe…
Desigur pentru portiunea expusa exista si optiunea coborari asigurat in coarda sau sa cobori folosind coltarii / pioletul.

Dupa ce trecem de culoar coboram fara alte emotii pana in platoul vaii Saratii, unde zapada se termina la 1650m altitudine. Pana in prezent a fost una din cele mai lungi linii de ski pentru un 3 iunie: 750m D-. Ajungem inapoi la cabana la ora 11AM odata cu primele averse de ploaie…
E intotdeauna reconfortant sa savurezi ceaiul in vreme ce se aude ploaia pe acoperis, mai ales dupa o astfel de tura 🤙💪🤪.

Don`t copy text!