Suru Challenge – Magic Line

Primavara s-a strecurat printre creste, a scuturat zapada de pe versanti si a lasat doar cateva fire argintii pe vaile abrupte ale Fagarasului. Aceste fire magice ne atrag in fiecare primavara…Suru Challenge este un eveniment in care cautam cele mai interesante linii din zona. De jos se pot observa pe versantul nordic al varfului Suru mai bine de 10 astfel de valcele acoperite cu zapada. Cele mai lungi au aprox 700-800m D+. Rutele clasice de pe varful Suru sau de pe varful Moasa in valea Gavan sunt coborari de 500-600m D-. Chiar daca anul acesta am fost doar 6, a fost un adevarat festival al skiului de primvara.

Ziua lunga, vremea buna, temperaturile domoale, zapada stabila si foarte buna iti dau energie. Adi, Vlad, Oana, Ioana, Andrei si Radu au schiat liniile clasice din caldarea Gavan iar a doua zi Adi si Vlad au facut 2 coborari pe valcelul N de pe vf Suru, botezat “Magic Line”: versant N, 683m D-, inclinatie maxima 47*, medie 35-40*. Conform relatărilor a fost o coborare in iures care a durat de pe varf de la 2283m pana la 1600m 6minute,30sec. Baietii si-au dorit sa filmeze intreaga coborare: primele 5-6 viraje totul a mers ok, dar o eroare de setup a facut ca restul coborarii aparatul sa prinda doar nasul lui Vlad si varfurile skiurilor acestuia.

🤔

Drept urmare Vlad si Adi au hotarat sa mai urce o data si sa termine treaba asa cum se cuvine. Dar cu siguranta nu le-a parut rau. Asa o coborare nu prinzi de multe ori intr-un sezon

😊

#MagicLine#SkiAlpiniada,#SuruChallenge,#VerticalSport#cabanaSuru

Tagged , , , , , ,
Don`t copy text!