Tenerife – Teide 3718m

O excursie pe vulcanul Teide 3718m cu de toate: munte, mare, desert, jungla, incendiu, calima (nori de nisip de pe Sahara), fructe de mare, fructe de toate.
Cand am aterizat pe insula cel mai mare incendiu de vegetatie din ultimii 40 de ani tocmai scapa de sub control.
Dupa 7 zile epice de lupta cu flacarile pompierii au reusit sa stabilizeze incendiul. Au participat aproximativ 40 de avioane si elicoptere si peste 400 de pompieri.
Cu toate ca operatiunea s-a desfasurat in zona montana dificila si accidentata nimeni nu a fost ranit sau decedat.
Din pacate pentru natura a fost aproape un dezastru, fiind afectat un ecosistem foarte sensibil: zone intinse de padure luxurianta din partea cea mai salbatica a insulei (peste 20 000 ha).
Pe finalul excursiei noastre s-au redeschis cateva trasee, astfel ca in ultima zi am urcat pe Teide, cel mai inalt varf din Spania.
Am urcat noaptea pentru a evita temperaturile foarte ridicate din timpul zilei. Cu toate hainele pe noi (am fost imbracati ca la o tura de toamna in Fagaras) am tremurat serios de frig, vantul insistent facand ca temperatura sa fie aproape de 0 pe intreaga urcare.
La coborare ne-am “bucurat” de temperatura de desert.
Am pornit la ora 2am, la 8 am ajuns pe varf iar la 11,00 eram inapoi la masina. 21 km si 1850m D+, pe sigurul traseu deschis (din cate am inteles nu e traseul clasic cel pe care am urcat).
Pe vulcan peisaje ca pe Marte, in nordul insulei un fel de jungla, in sudul insulei un fel de desert.
Foarte frumos oricum !
Multumim CamiĀ pentru tot šŸ¤— !
Don`t copy text!